Tjäna pengar till laget & föreningen

Fikakassan hjälper er tjäna pengar till laget och föreningen genom att sälja ekologiskt kaffe

Finns det något enklare sätt att tjäna pengar till laget?

Behöver ni samla ihop pengar till en klassresa? Ska produkterna vara lättsålda och ge bra vinst? Då finns det förmodligen ingen bättre produkt än vårt rättvisemärkta kaffe och te.

Vinst per såld fikakasse:

60kr
Bra vinst!

DET SKA VARA KUL FÖR LAGMEDLEMMARNA ATT SÄLJA!

Här är vår lättsålda produkt:

Fikakassan har gjort det enkelt och effektivt för lagmedlemmarna att sälja kaffet. Ni säljer  gourmetkaffe eller te i en FTC-miljövänlig svensktillverkad papperspåse och tjänar 60kr per kasse. Kunden kan välja mellan en mix av tre smaker, bara ekologiskt kaffe eller en temix. Kassarna finns som bryggmalet eller hela bönor – samma pris, mängd och innehåll. 

Fikakassan Bryggmix - Tjäna pengar till klassen

Brygg eller bönormix

Tre olika sorters kaffe med spännande karaktär och smaker. Välj mellan hela bönor eller bryggmalet. Taza är ett ljus/mellanrostat kaffe som errbjuder en smak av både sötma och stor fruktighet. Pauza är ett klassiskt mörkrostat kaffe och Abrazo är mellanrost med toner av choklad och kola.
Prima bryggkaffex 2-pack - Tjäna pengar till laget

Ekologiskt

Prima är rostat på 100% av den finare bönan Arabica och härstammar från Peru eller Honduras, beroende på säsong.  Ekologiskt kaffe som är KRAV-märkt, Rainforest Alliance och ekologiskt. Smaken är mellanfyllig med god syrlighet och mild eftersmak. 
Fikakassan Temix

Temix

Tre olika sorters temix; svart, rött och grönt lös-te. Södermalmsblandning är en fruktig, fyllig och söt klassiker. Kustfägring är en klassiker i vårt sortiment. Den är söt och fruktig med smak av havtorn och lämnar en blommig eftersmak i koppen. Sommardröm är ett rooibos-te med smak av sommar. För den som vill ha ett fylligt te utan koffein, så är rooibos jordgubb/vanilj ett perfekt alternativ.

SÄLJ MER!

Lägg till choklad (om du vill)

Fikakassan samarbetar med Chokladkassen som erbjuder samma koncept fast choklad. Både säljkatalogen och webshopen innehåller båda produktgrupperna och det är enkelt att lägga till att sälja både choklad och kaffe. Kassarna kostar lika, har samma förtjänst för er och skickas från samma lager. Det är helt valfritt att lägga till choklad men vi har sett att grupper som gör det säljer i snitt fler produkter. Choklad och kaffe har fina synergier och det är lättare att sälja två kassar per kund istället för en. Både choklad och fikakassarna säljs för 150kr, ni tjänar 60kr.

Några exempel på Chokladkassar

Svenska tryfflar

Svenska tryfflar

Exklusiva svenska tryfflar i lyxig förpackning. Fin att ge bort eller njuta av på egen hand. Två smaker - hallon och havssalt á 200g styck. Tryfflarna är pudrade med kakao och riktigt smälter i munnen.
Lakritskulor

Lakritskulor

Utsökt lakrits omfamnade av vit eller ljus choklad som slutligen rullats i passion- eller lakritspulver. En perfekt smakupplevelse för dem som både gillar choklad och lakrits. Palmoljefri! Två smaker - lakrits/choklad & lakrits/passion á 200g styck.
Julkulor metall Chokladkassen

Julkulor

Två exklusiva julkulor i metall fyllda med 200g svenska pepparkakstryfflar samt 100g belgisk Gianduja nougat. Den belgiska Gianduja nougaten är fri från palolja och innehar dessutom Rainforest Alliance-certifierad kakao.
Startpaket Fikakassan

KOM IGÅNG REDAN IDAG!

Starta en försäljning

Genom att fylla i formuläret så beställer ni ett startpaket till kontaktpersonen. Startpaketet är gratis och innehåller allt ni behöver för att komma igång. Här finns säljkataloger och ett litet varuprov ifall ni vill visa upp för föräldragrupp eller i samband med att ni delar ut katalogerna. Det ger oftast en bättre försäljning om deltagarna har sett produkten de skall sälja. 

STARTPAKETET NÄR NI BESTÄMT ER FÖR ATT STARTA INNEHÅLLER:

JÄMFÖR OSS GÄRNA MED ANDRA AKTÖRER

Vi är bäst på att hjälpa er att tjäna pengar till laget!

Som ni ser i jämförelsen här nedanför så är Fikakassan bäst när det kommer till att tjäna pengar till laget. Jämförelsen är gjord genom att samla in publik information på andra aktörers hemsidor. PS, visste du att Fikakassan valdes ut som bäst i branschen 2022? Läs mer här.

Tjäna pengar till laget

3 tips på hur ni kan tjäna pengar till laget

Vill ni åka på en cup med laget? Eller behöver laget och föreningen extra pengar till lagkassan? Då har du hittat rätt! Fikakassan har hjälp över 15,000st elever och spelare att tjäna pengar till sina lag och klasser. 

Genom vår enkla produkt, kaffe eller te, så är det mycket lätt för lagmedlemmarna att sälja in produkten till grannar, släkt och vänner. Ni får dessutom en hög vinst på 60kr för varje såld kasse.

Här nedanför har vi listat tre olika sätt som man kan tjäna pengar till laget.

Starta en försäljning

5/5

Bästa sättet att tjäna pengar till laget!

Det vanligaste sättet att tjäna pengar till laget är förmodligen genom att sälja produkter genom bolag som är specialiserade på just detta. Vi på Fikakassan hjälper er gärna med att samla in pengar till laget. Det här erbjuder vi:

  • Lättsålda produkter (kaffe & te) som finns i varje hushåll
  • Bra vinst per såld vara (60kr per såld vara)
  • Minst 20 dagars betalningstid
  • En personlig kontaktperson med hög service

Cup

Att hålla i en cup är både roligt och spännande. Föräldrarna delas in i olika grupper såsom cafégrupp, matgrupp, sponsorgrupp, lotterigrupp m.m.

Tyvärr har det blivit svårare att hitta sponsorer då företagen blivit betydligt mer återhållsamma. Ett tips är att leta sponsorer för maten först eftersom den är enklast. Att få loss några flak dryck eller få hjälp att luncherna från en lokal restaurang brukar gå vägen.

Kan man dessutom hitta någon som kan tänka sig skänka några finare produkter till prisbordet brukar det generera i mycket intäkter för lotterna. Erbjud företaget att ha med sin logo i matchprogrammet eller på lagets hemsida. Finns ett sekretariat kan man också nämna sponsorernas namn under cupen vid tillfälle.

Tjänster

Att erbjuda tjänster som är ett annat sätt att tjäna pengar till laget. Det här sättet behöver mycket planerande och det är relativt begränsat med hur mycket pengar ni kan tjäna. Vi rekommenderar starkt att ni väljer att sälja produkter istället för tjänster när ni vill samla in pengar till laget.

Så här mycket pengar kan ni tjäna

Hur mycket pengar kan ni tjäna till laget? Här nedanför ser ni en tabell där ni kan jämföra och räkna på hur mycket ni kan lyckas samla in. Våra tidigare kunders resultat är ofta runt 10 paket per deltagare, det innebär att om ni är 25 deltagande spelare så bör ni kunna tjäna runt 15.000kr till laget.

50 paket sålda = 3.000 kr 

100 paket sålda = 6.000 kr 

150 paket sålda = 9.000 kr 

200 paket sålda = 12.000 kr 

300 paket sålda = 18.000 kr