RAPPORTERA FÖRSÄLJNING

När ni sålt klart

Här rapporterar du antalet ni sålt samt finner mer information om leveranstid och övriga villkor

Leverans Fikakassan

LEVERANSTID

När skickas varorna?

Så snart du som kontaktperson skickat in er beställning via portalen skickar vi i regel godset dagen efter. Därefter tar det 1-3 dagar för speditören att leverera godset till angiven adress. Vi använder fraktbolagen DHL, Postnord eller Bring. Är det en skola, ett företag eller enskild firma, går det snabbare och brukar då komma fram dagen efter. Är det till en privatperson i Norrland är det snarare 3 dagar.

Vi brukar säga att kaffet levereras inom 2-5 arbetsdagar efter er beställning. 

LEVERANSALTERNATIV

Vi levererar med DHL eller Postnord

Beroende på vilket antal ni sålt eller vilket postnummer ni bor på, skickar vi med DHL eller Postnord. OBS, väljer ni att sälja både kaffe och choklad räknas det sammanlagda antalet in! Alternativen är direktleverans till hemmet/skolan/företaget eller paket till ombud. Vi har även en tjänst som heter hemleverans där ni själva kan boka in lämplig tid även under kvällar. Speditören hjälper då er att bära fram allt till dörren. Vilken typ av sändning som väljs avgörs med vilket antal ni sålt. Frakt tillkommer till självkostnadspris enligt nedan: 

1-34 paket: 79kr

35-74 paket: 99kr

75-199 paket: 199kr

200+ paket: Fraktfritt

Skola eller företag

Ombud eller hemleverans

Ett vanligt sätt är leverans till skolan eller någon förälders företag (enskild firma i hemmet går också bra). Detta är det snabbaste sättet att leverera då speditören inte behöver avisera. Ett sändningsnummer mejlas ut från oss till kontaktpersonen så snart kaffet lämnat vårt lager. Leveransen sker dagtid mellan 08:00-17:00. 

Fördelar: snabbaste leveransen, oftast personal på plats att ta emot varorna

Nackdelar: deltagarna måste själva få hem varorna

Ombud väljs i regel när det är lite färre antal som skall skickas och man enkelt kan skicka det i ett kolli eller flera mindre kollin. Se till att ha med en bil till ombudet, ett kolli kan väga upp till 20kg.  Hemleverans är att föredra när man inte kan ta emot varor på en skola eller ett företag. Vid hemleverans tar speditören kontakt mer er för att boka en lämplig tid. Även kvällstid erbjuds i många fall. Chauffören hjälper till att bära fram godset till dörren. 

Fördelar: leverans till dörren vid hemleverans. Vid ombud –  flexibilitet att hämta när man själv vill

Nackdelar: någon måste vara hemma vid leverans. Vid paket till ombud kan det bli tungt att bära

Dhl logo

Betalning

När varorna lämnat vårt lager skickas ett mejl med sändnings-ID samt en bifogad faktura. Notera att ni kan behöva kolla igenom er skräppost frekvent. Med sändnings-ID är det enkelt att själv spåra paketet och se när det väntas levereras.

Fakturan har 20 dagars betalningsvillkor så att deltagarna i lugn och ro kan leverera till sina kunder och få betalt. Fakturan är på kostnaden av produkten, vinsten behåller ni direkt. Exempel: Ni har sålt 200st fikakassar för 150kr styck. Det blir ett försäljningsvärde på 30.000kr. Eftersom vinsten per sålt paket är 60kr, kommer fakturan att vara på 90kr per paket =  18.000kr. Ni behåller mellanskillnaden på 12.000kr.

Kvinna betalar räkning från Fikakassan

För att summera i tre korta steg: 

Rulla till toppen