RAPPORTERA FÖRSÄLJNING

När ni sålt klart

Här rapporterar du antalet ni sålt samt finner mer information om leveranstid och övriga villkor

Kaffeleverans

LEVERANSTID

När skickas varorna?

Efter det att ni rapporterat sålt antal, skickar vi i regel varorna inom 1-2 arbetsdagar från vårt lager. Därefter tar det 1-3 dagar för speditören att leverera godset till angiven adress. Vi använder fraktbolagen DHL eller Bring. Är det en skola, ett företag eller enskild firma, går det snabbare och brukar då komma fram dagen efter. Är det till en privatperson i Norrland är det snarare 3 dagar.

Vi brukar säga att kaffet levereras inom 2-5 arbetsdagar efter er beställning. 

LEVERANSALTERNATIV

Vi levererar med DHL, Postnord eller Bring

Beroende på vilket antal ni sålt eller vilket postnummer ni bor på, skickar vi med DHL, Postnord eller Bring. Alternativen är direktleverans till hemmet/skolan/företaget eller paket till ombud. Vi har även en tjänst som heter hemleverans där ni själva kan boka in lämplig tid även under kvällar. Speditören hjälper er att bära fram allt till dörren. Alla fraktalternativ är fria från kostnad vid över 30st sålda paket. 

Skola eller företag

Hemleverans

Ett vanligt sätt är leverans till skolan eller någon förälders företag (enskild firma i hemmet går också bra). Detta är det snabbaste sättet att leverera då speditören inte behöver avisera. Ett sändningsnummer mejlas ut från oss till kontaktpersonen så snart kaffet lämnat vårt lager. Leveransen sker dagtid mellan 08:00-17:00. 

Fördelar: snabbaste leveransen, oftast personal på plats att ta emot varorna

Nackdelar: deltagarna måste själva få hem varorna

Hemleverans är att föredra när man inte kan ta emot varor på en skola eller ett företag. Hemleverans sker med Bring som tar kontakt mer er för att boka en lämplig tid. Även kvällstid går bra. Chauffören hjälper till att bära fram godset till dörren. Om det passar bättre kan vi även skicka ett eller flera kollin till ombud så att ni själva kan hämta ut leveransen när det passar. Ta med bil, ett kolli kan väga upp till 20kg. 

Fördelar: leverans till dörren, flexibilitet att hantera kvällstid

Nackdelar: någon måste vara hemma vid leverans. Vid paket till ombud kan det bli tung att bära

Dhl logo
Bring logo

Betalning

När varorna lämnat vårt lager skickas ett mejl med sändnings-ID samt en bifogad faktura. Notera att ni kan behöva kolla igenom er skräppost frekvent. Med sändnings-ID är det enkelt att själv spåra paketet och se när det väntas levereras.

Fakturan har 20 dagars betalningsvillkor så att deltagarna i lugn och ro kan leverera till sina kunder och få betalt. Fakturan är på kostnaden av produkten, vinsten behåller ni direkt. Exempel: Ni har sålt 100st paket kaffe till 150kr styck vilket blir ett värde på 15.000kr. Eftersom vinsten per sålt paket är 65kr, kommer fakturan att vara på 85kr per paket = 8.500kr. Ni behåller mellanskillnaden på 6.500kr.

Kvinna med pengar

För att summera i tre korta steg: 

Här rapporterar du sålt antal och vilken leveransadress ni vill få godset till

Vi vill än en gång rekommendera att leverera godset till skolan eller en företagsadress. Även enskild firma i hemmet går bra. Kaffet kommer fram snabbare och det är mer sannolikt att någon är på plats dagtid när chauffören kommer. Kom ihåg att även om speditörer i de allra flesta fallen håller sina leveranstider, händer det ibland att de inte dyker upp på avtalad tid. Då är det fördel att med en adress där det i högre utsträckning finns bemanning.