Tjäna pengar till klassen med Fikakassan

Fikakassan hjälper er att tjäna ihop till er klassresa med Sveriges mest älskade produkt – kaffet

Finns det något enklare sätt att tjäna pengar till klassen?

Behöver ni samla ihop pengar till en klassresa? Ska produkterna vara lättsålda och ge bra vinst? Då finns det förmodligen ingen bättre produkt än vårt ekologiska kaffe.

Vinst per såld produkt:

65 kr
Bra vinst!

DET SKA VARA KUL FÖR ELEVERNA ATT SÄLJA!

Här är vår lättsålda produkt:

Fikakassans mål är att kunna erbjuda elever och klasser en enkel och lättsåld produkt med hög förtjänst. Många säger att det är en stor fördel att barnen kan fokusera på bara en produkt och att antalet blir högre på så sätt. Kaffet levereras i ett 3-pack och säljs för 150 kr.

En enda komplett produkt för eleverna att sälja

Tre paket gourmetkaffe med tre olika spännande smaker säljs i ett komplett 3-pack för 150 kr. Nyhet – finns nu även som hela bönor till samma pris, samma mängd och smak!

KOM IGÅNG REDAN IDAG!

Starta en försäljning

Genom att fylla i formuläret här till höger så beställer ni ett startpaket till klassen. Startpaketet är gratis och skickas ut till adressen du väljer nedan.

STARTPAKETET INNEHÅLLER:

Infopaket

JÄMFÖR OSS GÄRNA...

Vi är bäst på att hjälpa er att tjäna pengar till klassen!

Här nedanför kan ni se en jämförelse mellan Fikakassan och andra aktörer på marknaden. Även om det är roligt att sälja en så pass konsumerad produkt som kaffe, är ju ert viktigast mål att tjäna ihop så mycket pengar som möjligt. Fikakassans kaffe är bäst i klassen när det kommer till att tjäna ihop mest pengar!

Så här mycket pengar kan ni tjäna

Hur mycket pengar kan ni tjäna till klassen? Här nedanför ser ni en några exempel där ni kan jämföra och räkna på hur mycket ni kan lyckas samla in. Ett rimligt mål är att sätta 10 paket per deltagare. Sedan finns det självklart de som säljer betydligt mer men också de som engagerar sig mindre. Ett tips är att sälja kaffe till företag exempelvis till föräldrarnas arbetsplats. Förmodligen dricks det där ett stort antal kaffekoppar dagligen och Fikakassan hjälper till så att företaget för en ordentlig faktura eller kvitto om så önskas.

Våra tidigare kunders resultat ligger runt 10 paket per deltagare. Det innebär att om ni exempelvis är 20 deltagande elever så tjänar ni 13 000kr till klassen.

Ps. nuvarande rekord innehavs av Victor Rydberg Jarlaplan på 928 paket – 60.320 kr!

 

50 paket sålda = 3.250 kr 

100 paket sålda = 6.500 kr 

150 paket sålda = 9.750 kr 

200 paket sålda = 13.000 kr 

300 paket sålda = 19.500 kr 

Se vinst från senaste försäljningarna

Här kan du se hur mycket de senaste försäljningarna givit i vinst och hur många deltagare de varit. Detta kan ge dig ett bra riktmärke på en bra målsättning för just er klass. Sedan är det som med allt, en del säljer 20-30 paket medans andra inte har samma möjligheter eller driv. Totalt sett blir vinsten ändå hög och det går snabbt och enkelt att få ihop vinster i 10.000 kronors klassen. 

Sjölins Södermalm crocs 20 – 16.965 kr

Hällbyskolan 6A – 12.220 kr

Hanahöjskolan klass 6  – 20.085 kr

Katedralskolan – 8.385 kr

Torslandaskolan 9B – 12.350 kr

Strömbackaskolan Te3b – 4.550 kr

Ekliden 8TA – 13.000 kr

Färentuna Klass 6 – 27.300 kr

Kungsholmens Gymn. EK20EA – 11.570 kr

Tjana pengar klassen elever

4 tips på hur ni kan tjäna pengar till klassen och klassresan

Det finns en uppsjö av resmål både i Sverige och i Europa, både för rent nöje och även de som är mer utbildande. Att åka på en klassresa kan kosta allt från några tusenlappar till 30.000-40.000 kronor.

Lagen säger att föräldrar inte kan betala för sitt barns vistelse. Däremot är det ok att barnen själva samlar ihop till sitt resmål. Förr kunde en klassföreståndare hålla i insamlingen och hjälpa barnen att tjäna pengar till sin klassresa, men nu är det nästa alltid en förälder eller föräldragrupp som får hålla i trådarna.

Det finns många färdiga skolresearrangörer men det går också att själva boka allt från boende, resa och mat.Här kan det vara bra att under föräldramötet enas om ett rimligt mål som alla deltagare är med på. Kom ihåg: en klassresa är oftast något glädjefyllt barnen minns hela livet!

Starta en försäljning

5/5

Bästa sättet att tjäna pengar till klassen!

Det finns många företag som erbjuder produkter att sälja för att tjäna pengar. Att sälja kakor, kaffe, underkläder, kryddor och olivolja är några exempel. Vårt tips här är att välja ett företag som uppfyller nedan krav:

  • Lättsålda produkter som finns i varje hushåll
  • Bra vinst per såld vara (gärna 35-40% marginal)
  • Fraktfria leveranser
  • Minst 20 dagars betalningstid
  • En personlig kontaktperson att bolla frågor med

Loppmarknad

Loppis är bra och ligger extra i tiden då vi kan återvinna våra prylar vi inte längre behöver. Ett tips är att planera in en helg direkt efter löning. Tillstånd till loppis är i regel avgiftsfritt och utdelas av gatukontoret i din kommun.

Elektronik, böcker, spel, CD-skivor, kläder som inte längre används kan få nytt liv hos en annan familj och dessutom ge klirr i kassan.Glöm inte att även ha ett fikabord där ni säljer kaffe och hembakt.

Tjänster

Vid tjänster behöver ni inte göra några inköp eller satsa några pengar. Här kan man lokalt erbjuda snöskottning, samla in pant, klippa gräsmattor m.m. Tänk på att föräldrar måste vara närvarande vid detta för att stötta barnen i deras kontakt med andra människor.

Disco

Vi har hört flera klasser som dragit in över 10.000 kronor på ett disco. Varje familj får i uppdrag att baka något som sedan kan säljas i caféet. Ta gärna kontakt med något godis- eller kakföretag för att försöka få sponsring.