Tjäna pengar till klassen

Fikakassan hjälper er att tjäna ihop till er klassresa med Sveriges mest älskade produkt – kaffet

Finns det något enklare sätt att tjäna pengar till klassen?

Behöver ni samla ihop pengar till en klassresa? Ska produkterna vara lättsålda och ge bra vinst? Då finns det förmodligen ingen bättre produkt än vårt ekologiska kaffe.

Vinst per såld fikakasse:

60kr
Bra vinst!

DET SKA VARA KUL FÖR ELEVERNA ATT SÄLJA!

Här är vår lättsålda produkt:

Fikakassans mål är att kunna erbjuda elever och klasser en enkel och lättsåld produkt med hög förtjänst. Ni säljer rättvisemärkt kaffe eller en temix med tre spännande smaker. Fikakassarna finns i både bryggmalet och hela bönor. Kaffet rostas i Sverige på ett kafferosteri som funnits i över 100 år. Alla Fikakassarna säljs för 150kr, ni tjänar 60kr.

Fikakassan Bryggmix - Tjäna pengar till klassen

Brygg eller bönormix

Tre olika sorters kaffe med spännande karaktär och smaker. Välj mellan hela bönor eller bryggmalet. Taza är ett ljus/mellanrostat kaffe som errbjuder en smak av både sötma och stor fruktighet. Pauza är ett klassiskt mörkrostat kaffe och Abrazo är mellanrost med toner av choklad och kola.
Prima bryggkaffex 2-pack - Tjäna pengar till laget

Ekologiskt

Prima är rostat på 100% av den finare bönan Arabica och härstammar från Peru eller Honduras, beroende på säsong.  Ekologiskt kaffe som är KRAV-märkt, Rainforest Alliance och ekologiskt. Smaken är mellanfyllig med god syrlighet och mild eftersmak. 
Fikakassan Temix

Temix

Tre olika sorters temix; svart, rött och grönt lös-te. Södermalmsblandning är en fruktig, fyllig och söt klassiker. Kustfägring är en klassiker i vårt sortiment. Den är söt och fruktig med smak av havtorn och lämnar en blommig eftersmak i koppen. Sommardröm är ett rooibos-te med smak av sommar. För den som vill ha ett fylligt te utan koffein, så är rooibos jordgubb/vanilj ett perfekt alternativ.

SÄLJ MER!

Lägg till choklad (om du vill)

Fikakassan samarbetar med Chokladkassen som erbjuder samma koncept fast choklad. Både säljkatalogen och webshopen innehåller båda produktgrupperna och det är enkelt att lägga till att sälja både choklad och kaffe. Kassarna kostar lika, har samma förtjänst för er och skickas från samma lager. Det är helt valfritt att lägga till choklad men vi har sett att grupper som gör det säljer i snitt fler produkter. Choklad och kaffe har fina synergier och det är lättare att sälja två kassar per kund istället för en. Både choklad och fikakassarna säljs för 150kr, ni tjänar 60kr.

Några exempel på Chokladkassar

Svenska tryfflar

Svenska tryfflar

Exklusiva svenska tryfflar i lyxig förpackning. Fin att ge bort eller njuta av på egen hand. Två smaker - hallon och havssalt á 200g styck. Tryfflarna är pudrade med kakao och riktigt smälter i munnen.
Lakritskulor

Lakritskulor

Utsökt lakrits omfamnade av vit eller ljus choklad som slutligen rullats i passion- eller lakritspulver. En perfekt smakupplevelse för dem som både gillar choklad och lakrits. Palmoljefri! Två smaker - lakrits/choklad & lakrits/passion á 200g styck.
Julkulor metall Chokladkassen

Julkulor

Två exklusiva julkulor i metall fyllda med 200g svenska pepparkakstryfflar samt 100g belgisk Gianduja nougat. Den belgiska Gianduja nougaten är fri från palolja och innehar dessutom Rainforest Alliance-certifierad kakao.

DIN EGNA BUTIK

Personlig webshop

Sälj enkelt via din personliga webshop. Här kan du dela din länk till släkt och vänner för att sälja på och på ett enklare sätt sälja och nå fler. Här kan du se hur ett exempel på en personlig webshop på Fikakassan ser ut. 

Smartphone Fikakassan webshop
Startpaket Fikakassan

KOM IGÅNG REDAN IDAG!

Starta en försäljning

Genom att fylla i formuläret så beställer ni ett startpaket till kontaktpersonen. Startpaketet är gratis och innehåller allt ni behöver för att komma igång. Här finns säljkataloger och ett litet varuprov ifall ni vill visa upp för föräldragrupp eller i samband med att ni delar ut katalogerna. Det ger oftast en bättre försäljning om deltagarna har sett produkten de skall sälja. 

STARTPAKETET NÄR NI BESTÄMT ER FÖR ATT STARTA INNEHÅLLER:

JÄMFÖR OSS GÄRNA...

Vi är bäst på att hjälpa er att tjäna pengar till klassen!

Här nedanför kan ni se en jämförelse mellan Fikakassan och andra aktörer på marknaden. Även om det är roligt att sälja en så pass konsumerad produkt som kaffe, är ju ert viktigast mål att tjäna ihop så mycket pengar som möjligt. Fikakassans kaffe är bäst i klassen när det kommer till att tjäna ihop mest pengar!

Så här går det till när du ska tjäna pengar till klassen

Startpaket Fikakassan

STEG 1

Beställ ett startpaket (100% kostnadsfritt)

Beställ ett startpaket! Vi sänder omgående ut startpaketet som innehåller säljkataloger till varje deltagare samt ett varuprov ni får behålla som demo. Du som registrerar dig blir vår kontaktperson och får ett särskilt admin-login där du kan lägga till alla elever eller spelare. 

Smartphone Fikakassan webshop

STEG 2

Låt eleverna ta upp beställningar!

Ta upp beställningar med hjälp av personliga webshoppar som går att dela till alla vänner och bekanta. Här kan dina kunder enkelt klicka i vad de vill köpa.  Tips på kunder är dina  grannar, släkt och vänner men en del får även hjälp av en förälder som kan hjälpa till genom att ta med en katalog till sin arbetsplats. Ett tips är en period på cirka 3 veckor.

STEG 3

Vi levererar!

Er kontaktperson skickar in ordern till oss på Fikakassan via sitt adminkonto. Vi skickar sedan leveransen inom 3-5 arbetsdagar till kontaktpersonen eller annan angiven adress. Vi rekommenderar en företagsadress (enskild firma i hemmet går också bra) eller en skola om det är möjligt. Då går leveransen fortare och det är också säkrare att någon är på plats då speditören kommer. Vi kan också skicka till privatperson och då får du en avisering där du själv bokar leveranstid. Fakturan mejlas ut i samband med att varorna lämnat vårt lager och den har 20 dagars betalningsvillkor. Fraktpriserna debiteras till självkostnadspris enligt nedan men säljer ni 200 paket eller mer, bjuder vi på frakten.

Så här mycket pengar kan ni tjäna till klassen

Hur mycket pengar kan ni tjäna till klassen? Här nedanför ser ni en några exempel där ni kan jämföra och räkna på hur mycket ni kan lyckas samla in. Ett rimligt mål är att sätta 10 paket per deltagare. Sedan finns det självklart de som säljer betydligt mer men också de som engagerar sig mindre. Ett tips är att sälja kaffe till företag exempelvis till föräldrarnas arbetsplats. Förmodligen dricks det där ett stort antal kaffekoppar dagligen och Fikakassan hjälper till så att företaget för en ordentlig faktura eller kvitto om så önskas.

Våra tidigare kunders resultat ligger runt 10 paket per deltagare. Det innebär att om ni exempelvis är 30 deltagande elever så tjänar ni 18.000kr till klassen.

Ps. nuvarande rekord innehavs av Victor Rydberg Jarlaplan på 928 paket – 60.320 kr!

 

50 paket sålda = 3.000 kr 

100 paket sålda = 6.000 kr 

150 paket sålda = 9.000 kr 

200 paket sålda = 12.000 kr 

300 paket sålda = 18.000 kr 

Tips på resmål till klassresan

Behöver ni tips på vart ni skall åka? Siktar ni på att resa inom Sverige eller utomlands? Ibland kan det vara klurigt att komma överens om var man ska åka och vad pengarna kommer räcka till.

Läs våra tips för klassresa där vi presenterar olika resmål och vilka sevärdheter som finns. 

Se vinst från senaste klassförsäljningar

Här kan du se hur mycket de senaste försäljningarna givit i vinst. Detta kan ge dig ett bra riktmärke på en bra målsättning för just er klass. Sedan är det som med allt, en del säljer 20-30 paket medans andra inte har samma möjligheter eller driv. Totalt sett blir vinsten ändå hög och det går snabbt och enkelt att få ihop vinster i 10.000 kronors klassen. 

Sjölins Södermalm crocs 20 – 16.965 kr

Hällbyskolan 6A – 12.220 kr

Hanahöjskolan klass 6  – 20.085 kr

Katedralskolan – 8.385 kr

Torslandaskolan 9B – 12.350 kr

Strömbackaskolan Te3b – 4.550 kr

Ekliden 8TA – 13.000 kr

Färentuna Klass 6 – 27.300 kr

Kungsholmens Gymn. EK20EA – 11.570 kr

Elever som ska tjäna pengar klassen

4 tips på hur ni kan tjäna pengar till klassen och klassresan

Det finns en uppsjö av resmål både i Sverige och i Europa, både för rent nöje och även de som är mer utbildande. Att åka på en klassresa kan kosta allt från några tusenlappar till 30.000-40.000 kronor.

Lagen säger att föräldrar inte kan betala för sitt barns vistelse. Däremot är det ok att barnen själva samlar ihop till sitt resmål. Förr kunde en klassföreståndare hålla i insamlingen och hjälpa barnen att tjäna pengar till sin klassresa, men nu är det nästa alltid en förälder eller föräldragrupp som får hålla i trådarna.

Det finns många färdiga skolresearrangörer men det går också att själva boka allt från boende, resa och mat.Här kan det vara bra att under föräldramötet enas om ett rimligt mål som alla deltagare är med på. Kom ihåg: en klassresa är oftast något glädjefyllt barnen minns hela livet!

Starta en försäljning

5/5

Bästa sättet att tjäna pengar till klassen!

Det finns många företag som erbjuder produkter att sälja för att tjäna pengar. Att sälja kakor, kaffe, underkläder, kryddor och olivolja är några exempel. Vårt tips här är att välja ett företag som uppfyller nedan krav:

  • Lättsålda produkter som finns i varje hushåll
  • Bra vinst per såld vara (gärna 35-40% marginal)
  • Minst 20 dagars betalningstid
  • En personlig kontaktperson att bolla frågor med

Loppmarknad

Loppis är bra och ligger extra i tiden då vi kan återvinna våra prylar vi inte längre behöver. Ett tips är att planera in en helg direkt efter löning. Tillstånd till loppis är i regel avgiftsfritt och utdelas av gatukontoret i din kommun.

Elektronik, böcker, spel, CD-skivor, kläder som inte längre används kan få nytt liv hos en annan familj och dessutom ge klirr i kassan.Glöm inte att även ha ett fikabord där ni säljer kaffe och hembakt.

Tjänster

Vid tjänster behöver ni inte göra några inköp eller satsa några pengar. Här kan man lokalt erbjuda snöskottning, samla in pant, klippa gräsmattor m.m. Tänk på att föräldrar måste vara närvarande vid detta för att stötta barnen i deras kontakt med andra människor.

Disco

Vi har hört flera klasser som dragit in över 10.000 kronor på ett disco. Varje familj får i uppdrag att baka något som sedan kan säljas i caféet. Ta gärna kontakt med något godis- eller kakföretag för att försöka få sponsring.