Sälja salami, kryddor eller kaffe - vi listar fördelarna

Vilka ska vi välja när vi beslutat oss för att börja sälja?

Att sälja salami har alltid länge varit ett bra sätt att få ihop till klassresan eller tjäna ihop pengar till bortastället i fotbollslaget. I dessa tider med globala uppvärmningar vill vi dock ge er ett alternativ till salamin för att minska köttproduktionen och istället handla ekologiskt. Vi vill erbjuda dig något minst lika lättsålt, rättvisemärkt och finns i alla hushåll: Kaffet! Sverige är tvåa i världen med kaffedrickandet.

Läs nedan jämförelse som nyligen gjorts med flera aktörer, bland annat kaffe jämfört med salamin. 

Jämförelse mellan olika aktörer

Det är klurigt att välja en leverantör när man väl bestämt sig för att sälja. Nedan finner du en sammanställning med 5 olika leverantörer. Här jämförs fraktvillkor, vinstmarginal, returrätt och om varorna är ekologiska eller ej.

Fikakassan erbjuder hög vinstmarginal och de bästa villkoren. Kaffet har också många synergier med föreningslivet. Hur ofta ser du en förälder dricka sin kopp kaffe samtidigt som de tittar på sin dotters fotbollsmatch exempelvis?

Kan man sälja salami samtidigt som man säljer kaffe?

Gruppen är delad, några vill sälja salami, andra kaffe. Kan man sälja båda? Här är det viktigt att tänka till vad ert primära mål är. Vi rekommenderar inte att blanda flera aktörer just för att vi sett att man tappar fokus och därmed minskar sin totala förtjänst. Det kan vara svårt för barnen att presentera två kataloger när de knackar dörr. Har ni otur blir antalet så pass lågt att ni inte når upp till leverantörernas fraktfria gränser.  

Finns viljor i gruppen att man ska sälja fler alternativ är det bättre att köra två försäljningar. Exempelvis kör ni en säljrunda på vårterminen med kaffet och gör ytterligare en till julen med salami eller olivolja exempelvis. Detta blir det bästa sättet för er att nå era mål!  

Mer information? Läs mer om hur ni på bästa sätt lyckas här:
Rulla till toppen