Sälja kakor - fler sätt att nå ert mål

Vilket är det bästa sättet att tjäna pengar till laget eller klassen?

Att sälja kakor har alltid varit ett populärt sätt att få ihop till cupen eller klassresan. Dock har vi fått höra från många grupper att eftersom burkarna säljs för 60 kr så måste man sälja så oerhört många för att det ska generera en bra vinst. Vi vill erbjuda dig något minst lika enkelt, som du tjänar mer på och dessutom är nyttigt: Kaffe! Sverige är tvåa i världen efter Finland med att dricka kaffe. Här dricker vi drygt 3 koppar om dagen per person. Vi listar fördelarna med de två olika alternativen nedan! 

Kakor

Jämförelse mellan olika aktörer

Visst är det viktigt att varan skall vara lättsåld men det huvudsakliga målet är ju att ni skall få ihop pengar. Vi tar ett exempel: Ingalundaskolan klass 8A har 25 elever. Varje elev sålde så mycket som 12 kakburkar var, totalt 300 burkar! Med en vinst på 25kr per burk blir det 7500kr. Väljer de istället kaffe hos Fikakassan, hade varje elev bara behövt sälja 5 paket för att nå samma förtjänst (65kr per paket i vinst). Tål att tänkas på! 

Vad är bäst för miljön? Kakor är gott och något de flesta av oss äter regelbundet kring fikastunden. Dock innehåller flera av dem palmolja vilket bidrar till skövling av regnskog som i sin tur leder till utrotning av djurarter. Vi som konsument kan ta vårt ansvar och handla palmoljefria produkter. Även här segrar kaffet. Övertygad? Starta din försäljning redan idag!

Kan man sälja kakor samtidigt som man säljer kaffe?

Gruppen är delad, några vill sälja kakor, andra kaffe. Kan man sälja båda? Här är det viktigt att tänka till vad ert primära mål är. Vi rekommenderar inte att blanda flera aktörer just för att vi sett att man tappar fokus och därmed minskar sin totala förtjänst. Om du ringer på en granne och har två kataloger med dig, är det svårare att få ett beslut på plats och ofta blir det att kunden köper det billigaste. Det blir alltså en stor risk att er totala förtjänst minskar och det kan också vara så att ni måste betala frakt hos någon leverantör pga för låga volymer. 

Finns viljor i gruppen att man ska sälja fler alternativ är det bättre att köra två säljperioder. Exempelvis kör ni en säljperiod på våren med kaffet för att göra ytterligare en försäljning till julen med kakor i detta exempel. På så sätt tjänar ni ihop mest pengar till gruppen och kan lättare nå ert mål.

Mer information? Läs mer om hur ni på bästa sätt lyckas här: