Sälja choklad

Sälj choklad till klassen eller laget. Här ger vi tips på hur ni kan sälja mer!

Sälj choklad

Fikakassan samarbetar tätt med Chokladkassen som erbjuder samma koncept fast med choklad. Vi erbjuder alla våra kunder att lägga till möjligheten att sälja choklad med då det är samma försäljningspris och förtjänst. Varorna packas också tillsammans så det medför inga extra kostnader. Choklad och kaffe har fina synergier och vi har sett att de grupper som erbjuder båda kategorierna säljer mer. 

Choconi svenska tryfflar

Fördelar med choklad

Choklad är något speciellt för många och de allra flesta är intresserade av att köpa både till sig själva men även som present. Choklad innehåller antioxidanter och har flera andra positiva egenskaper på både vårt humör och vår kropp. Choklad ligger oss helt enkelt varmt om hjärtat och är något vi konsumerar frekvent. I Sverige äter vi mycket choklad men skulle någon kund inte tycka om just choklad, finns även lakrits. Konceptet är likt Fikakassan, man säljer choklad i en kasse och kan välja olika sorters kassar beroende på tycke och smak. 

..och nackdelar

Choklad kan vara känslig för vissa temperaturer. Det är förvisso kaffe med men betydligt mer extrema temperaturer behövs för att skada kaffet. Kaffet kan förvaras i rumstemperatur men ett tips är att ställa in det i kylen när man öppnat förpackningen. För choklad kan temperaturer under 5 grader eller över 23, orsaka skador. Utöver att chokladen kan smälta kan den också bilda en liten vit hinna utanpå. Detta är inget farligt och behöver inte ens alltid innebära en smakskillnad, men det ser inte så trevligt ut att ge bort. 

Sedan har vi det här med nötter. På Chokladkassen finns ingen choklad med jordnötter men däremot finns både mandel och hasselnötter. En del tål inte dessa nötter och det begränsar marknaden något. Även säljarna kan ha allergier men det finns nötfria alternativ. 

Vill ni istället "bara" sälja kaffe?