Gothia Cup

Gothia cup 2020 & 2021

”Då var det dags igen, Gothia cup drar igång och spelare från över 70 länder och över 1600 lag skall träffas och göra upp om bucklan.” 

Så lät det 2019 då det stora fotbollsfesten drog igång. Gothia cup är mycket mer än bara fotboll. Det arrangeras discon och barnen kan även gå på Liseberg. Det är fest i halva stan och trots allvaret övertygar glädjen och kärleken till fotbollen. Föräldrar står med sina kaffemuggar längs fotbollsplanen och hejar på sitt lag. Gothia cup är världens största fotbollsturnering och bara inom området Kviberg som är en gammal militäranläggning, ryms 25 fotbollsplaner. 

Kim Källströms Trophy är en turnering där barnen och ungdomarna har någon funktionsnedsättning. Här känns det som mycket äkta glädje rakt igenom och det är ofta man stannar till bara för att följa just den turneringen.

Fotboll Gothia cup

Hur blir det 2020, blir Gothia cup av?

I detta mycket speciella år har vi fått sett många sporter, inte bara fotbollen utan även ishockey, handboll, innebandy etc, som fått ställa in sina aktiviteter. Man kan förvisso tycka det är lite märkligt att man som förälder förbjuds att vara på läktaren, men att gå och handla på ICA-butiken bland 100-tals andra går bra. Men så är det, det blir inte alltid konsekvent.

Många lag och spelare har verkligen sett fram emot cupen och därför är det sorgligt att läsa på Gothia cups hemsida att turneringen är inställd. Det står att ”efter samrådan med Folkhälsomyndigheten och WHO, har vi beslutat att ställa in Gothia Cup i år. Detta är första gången cupen ställs in sedan 1975.” Alla spelare, ledare, domare, funktionärer etc hälsas välkomna igen 2021 och har man redan betalat in deltagaravgiften, kan det sparas till nästa år. För mer information och uppdaterade regler kring Covid, besök Gothia cups hemsida. 

 

Samla ihop pengar till Gothia Cup

Vi får tänka positivt, nu finns längre tid för lagen att tjäna ihop till framtida fotbollscuper. Göteborg har förvisso den största fotbollscupen men det finna många andra bra cuper, exv Forward cupen i Örebro, Aroscupen i Västerås eller Stockholm football cup. 

Oavsett vilken cup man siktar in sig på behövs pengar. Deltagaravgiften varierar beroende på cup men också hur ni skall bo. Hotell eller skola blir rejäla skillnader och här kan man spara många tusenlappar. För att ta ett exempel kostar Stockholm football cup 1400 SEK i anmälningsavgift för laget och sedan 1720 per spelare. Då ingår boende på skola samt måltider alla 4 dagar. 

Med Fikakassan kan föreningarna enkelt samla ihop till summor runt 10.000 kr vilket kan räcka till flera cuper om föräldrarna även betalar en del av spelaravgiften. Barnen och ungdomarna säljer lättsålt kaffe till nära och kära samtidigt som de drar in pengar till laget. Ett räkneexempel är att om ni är 16 spelare och alla säljer 10 paket var vilket är ett rimligt snitt, tjänar laget 10.400 SEK. 

Hör av dig till oss på 018-163100, info@fikakassan.se eller läs mer nedan för att veta mer. Nu håller vi tummarna att vi kan lämna virustider bakom oss och åka på lite turneringar framöver!

 

Mer information? Läs mer om hur ni på bästa sätt lyckas här:
Rulla till toppen