Säljtips

Vilka kan man sälja till? Hur många är rimligt att man säljer? 

Tips på vilka du kan sälja till

Vissa tycker att det är superkul att sälja, andra drar sig lite för det. Oavsett är är nog de allra flesta överens om att målet med insamlingen är något alla vill göra. Det är därför viktigt att ha det med sig under försäljningen, varför vi som klass eller idrottslag gör detta. 

Ett klassiskt säljtips är att börja med den lågt hängande frukten dvs beställningar som är högst sannolikt att man får.

 

 

Felicia säljer till grannar

Sälj 10 paket på 47 minuter

Hemmet – Dricker man kaffe hemma så kan man snabbt och enkelt sälja 1-2 paket till sig själv och sitt hem. Istället för att handla på ICA kan man ju köpa här som dessutom ger stöd till insamlingen. Att ställa frågan hemma tar inte många sekunder, max 2 minuter. Till hemmet är det rimligt med minst 1 paket.

Släkten – Mormor och morfar, faster, moster, kusiner etc är några exempel på nära släkt som man enkelt kan ringa eller skicka sms till.  Ett samtal eller sms till 3-4 personer tar runt 5 minuter. Här bör man enkelt kunna sälja 3 paket.

Grannar – För de lite modigare deltagarna kan man knacka på de närmast liggande husen. De allra flesta dricker ju kaffe och i dessa tider uppskattar man hemleverans mer än någonsin. Intresset för att hjälpa lokala skolor och föreningar har kraftigt ökat den senaste tiden. Börja med de närmaste huset och om det känns bra och intresset är stort kan du försöka längre ner på gatan. Ett tips är att gå 2 och 2 så att ni hjälper varandra.  Detta är mer tidskrävande och det kan vara bra att räkna med en halvtimme. Här kan man sälja minst 2 paket.

Arbetsplatsen – Be dina föräldrar ta med sig foldern till arbetsplatsen. Man kan enkelt lägga den i fikarummet och skriva ett mejl till sina kollegor att de som vill hjälpa till kan köpa kaffe och skriva upp sig i foldern. Kom ihåg att de flesta tycker om att få hjälpa till, man är inte besvärlig. Detta tar under 5 minuter och här kan man sälja minst 2 paket.

Sociala medier – Att sälja till sina vänner är snabbt och enkelt via sociala medier. Dela foldern och nå alla vänner på sekunder. Att posta inlägget med länk till foldern eller webshop räknar vi med tar 5 minuter. Här kan man sälja 2 paket.

 

Summa: 10 paket på 47 minuter

 

Det är alltså inte svårt att sälja 10 paket men det krävs ett engagemang från din sida. Att lägga till är även företagsbeställningar. Vi har många som köper ett gäng kaffe till jobbet eftersom Fikakassan kan både ge kvitto eller fakturera. Här kan det bli 10 paket bara på ett företag. 

Rimligt mål

Hur mycket behöver ni tjäna ihop? Låt oss säga att ni behöver få ihop 15.000 SEK och är 25 personer i gruppen. Då behöver alla sälja 9 paket var. I de allra flesta grupper är det dock de som säljer betydligt mer men också de som säljer mindre. Snittet bör vara 9 paket dock. 

I ett idrottslag kan man be de som säljare mindre eller de som inte vill sälja alls, att istället betala in en summa till lagkassan för att ”köpa sig fria”. Kom ihop att det kan vara nyttigt för barnet att lära sig arbeta för att nå ett mål så detta är inget vi rekommenderar men vet att det förekommer. I skolklasser är det inte tillåtet att betala in några pengar så här behöver man hjälpas åt att få med sig hela gruppens engagemang. 

 

Hör av dig till oss på 018-163100, info@fikakassan.se eller läs mer nedan för att veta mer. Nu håller vi tummarna att vi kan lämna virustider bakom oss och åka på lite turneringar och klassresor framöver!

 

Mer information? Läs mer om hur ni på bästa sätt lyckas här: