Innebandycup - komplett guide

Inför resan med innebandylaget

Är det dags att börja planera årets innebandycuper inför säsongen? Förra året var ett speciellt år på många sätt – men inte minst för oss inom föreningslivet och i synnerhet vad gäller aktiviteter, evenemang och därmed även cuper och tävlingar. I denna kompletta guide finner ni matnyttig information för att planera årets cuper och turneringar – tillsammans med en del passande tips och sist men inte minst en checklista som vi sammanställt efter vår mångåriga erfarenhet av just föreningslivet.

Innebandyspelare

Att planera årets cuper

Att som ansvarig för en lokal förening eller ett lokalt lag innebär att du med stor sannolikt har ett ansvar för att planera, schemalägga och vara en del av dom cuper och turneringar som kommer att äga rum under året – men också att se till att innebandylaget anmäls till rätt cuper. En stor nyckel till att planera årets innebandycuper är att vara ute i god tid, tillsammans med att ha fingret på pulsen för att kunna prioritera rätt cuper – givet er geografiska lokalisering, ekonomi och inte minst ambitionsnivå. Några av dom mest populära innebandycuperna brukar ofta vara Mälarenergi Cup i Västerås, Rotebrocupen i Sollentuna och Storvretacupen i Uppsala.

Priser - vad kostar det att åka på cup?

Att åka på en innebandycup medför en del primära utgifter som kan vara bra att känna till. Det handlar bland annat om deltagaravgiften till cupen, resekostnader, boendekostnader och mat under cupen. I vissa innebandycuper kan du erbjudas att få alla utgifter samlade i en och samma offert – medans det i andra fall kan vara exkluderat i deltagaravgiften. En normal deltagaravgift kan ligga på någonstans mellan 1500 – 3500 SEK, beroende på cupens storlek och under hur lång tid innebandycupen pågår. Ett bra sätt att tjäna pengar till innebandylaget för att täcka upp för både deltagaravgifter, boende och resekostnader är att sälja kaffe hos oss på Fikakassan för att snabbt bygga upp en kassa i föreningen – samtidigt som vänner, familj och fans till laget får chansen att njuta av riktigt bra ekologiskt kaffe som gör skillnad.

Planera boende i god tid

En central nyckel för att inte spendera onödigt mycket av innebandylagets kapital är att vara ute och planera för boende i god tid. Vår starkaste rekommendation är att ta kontakt med anordnaren av innebandycuperna som planeras och höra om dom har några rekommendationer eller tips på boenden att bo på under cuperna – eller om dom kan erbjuda boende som en del av deltagaravgiften. Om anordnaren av innebandycupen inte erbjuder boende för ert lag som en del av deltagaravgiften kan anordnaren i många fall ordna det som en separat tjänst genom kontakt med andra lokala föreningar eller med kommunen där innebandycupen äger rum genom att erbjuda boende och sovplatser i närliggande skolor eller liknande.

Checklista inför turneringen

För att se till att förberedelserna inför turneringen blir så pass precisa som möjligt och för att undvika att någonting centralt glöms bort för både innebandylaget som helhet – men också för dom deltagande föräldrarna och spelarna – så har vi här sammanställt en checklista som går att distribuera till dom personer i laget som har behovet av den.

Viktigast av allt - håll laget informerade och motiverade

Utöver all planering som deltagande i cuper innebär så är det naturligtvis viktigt att inte glömma det allra viktigaste – att hålla laget motiverat. Berätta gärna om årets innebandycuper i god tid i den mån det är möjligt, och blanda gärna in årets cuper som en del av den regelbundna träningen som sker för att se till att spelarna och laget i sin helhet alltid har fokus på dom kommande turneringarna. Det skapar både motivation för spelarna och föräldrarna som är delaktiga i laget – men det ger också varje liten innebandyträning dom sena vardagskvällarna en större mening och betydelse när alla strävar efter ett och samma mål.

Stärka lagkassan? Här hittar ni hur ni snabbt finansierar cupen:

Rulla till toppen